Covid-19

Vakantie in Italië 2021

Maatregelen in Italië

Op deze pagina zetten we de maatregelen omtrent COVID-19 even op en rijtje. Zo kunnen we er toch nog een heerlijke vakantie van maken met z'n allen! De grenscontroles kunnen wat scherper zijn en er kunnen dus wachttijden ontstaan bij de grens. Eigenlijk zijn alle bedrijven weer open, behalve disco's en danszalen. Maar er zijn wel beperkingen zoals mondkapjes. Italianen winkelen sowieso al veel met handschoentjes aan (die in de winkel liggen). Wijzigingen aangaande de COVID-19 maatregelen worden hier actief bijgehouden.

Laatste update: 21-04-2021!

Maatregelen onderweg naar Italië

Reizen door Duitsland en Zwitserland

Voor Duitsland zijn er momenteel reisbelemmeringen. Hou rekening met de regionaal en landelijk geldende maatregelen die vrijwel overal gelijk zijn aan Nederland. 

Voor Zwitserland zijn er momenteel reisbelemmeringen. Verstandig is wel dat je kunt bewijzen dat je op doorreis bent. Hiervoor is een boekingsbevestiging van ons voldoende. 

Reizen door Frankrijk

Er zijn momenteel reisbelemmeringen. Houdt ook hier rekening met landelijk geldende maatregelen.

Handig

Kijk op Nederlandwereldwijd.nl voor de meest actuele informatie over het reizen naar Italië en door andere Europese landen!

Maatregelen op onze bestemmingen

Camping Paradiso

Inchecken en Receptie
Ben je met meer personen laat dan één persoon inchecken en de rest in de auto wachten.

Aangepast openingstijden receptie: 8.30 uur t/m 12.30 uur en van 14.30 uur t/m 19.30 uur. Men werkt in de receptie achter plexiglas en met mondkapjes voor. Betaal alles direct. De € 50,00 borg betaal je contant.

Het zwembad
Beperkt aantal personen mogelijk. Er kunnen maximaal 50 personen tegelijkertijd in het zwembad en dit wordt bijgehouden. Ligbedden
zijn gratis en kun je gebruiken zolang je bij het zwembad bent. Temperatuur kan worden opgenomen alvorens toegang te verlenen.

Animatieactiviteiten
Voor elk wat wils en elke leeftijd maar wel veelal met mondkapjes.
Spelletjes (voetbalspel e.d.) worden elke dag meerdere malen schoon gemaakt.

Winkel en restaurant
Er wordt gewerkt met eenrichtingsverkeer. Alles is klaar om er te zitten en om eten mee te nemen. Mondkapjes worden gedragen door het personeel.

Bezoek
Je kunt bezoek ontvangen maar bezoek heeft geen toegang tot het zwembad.

 

Viareggio

In het algemeen
Hou je aan de geldende regels. Als je openbare ruimtes bezoekt zoals zwembad en openbare toiletten of wasruimtes, moeten je spullen in een tas zitten en niet ‘in de open buitenlucht’ vervoerd worden.

Mondkapjes
Gebruik van mondkapjes is momenteel altijd verplicht, behalve in een privé omgeving en aan tafel in een restaurant, houdt waar mogelijk minstens 1 meter afstand en maak gebruik van de overal aanwezige ontsmettingsgel.
Het kan voorkomen dat je temperatuur wordt gemeten bij het betreden van het een winkel of openbare ruimte en waar verder nodig.

Actueel

Er geldt momenteel een avondklok van 22:00 tot 05:00. Vanaf 26 april zijn de restaurants, (buiten)theaters en openlucht bioscopen weer open. Per 15 mei mogen de zwembaden en stranden weer open. Toscane is een gele zone dus alle restaurants mogen weer open voor zowel lunch als diner maar je moet dan wel buiten eten en dat mag tot 18:00. 

Open chat
1
Heb je een vraag?
Goedendag, kan ik je helpen?