Covid-19

Vakantie in Italië 2021

Maatregelen in Italië

Op deze pagina zetten we de maatregelen omtrent COVID-19 even op en rijtje. Zo kunnen we er toch nog een heerlijke vakantie van maken met z'n allen! De grenscontroles kunnen wat scherper zijn en er kunnen dus wachttijden ontstaan bij de grens. Wijzigingen aangaande de COVID-19 maatregelen worden hier actief bijgehouden.

Laatste update: 23-06-2021!

Maatregelen onderweg naar Italië

Voor het reizen naar Italië is onderstaande van belang:
  • Kijk hier naar de actuele situatie in Italië en selecteer je regio (Toscane)
  • Gebruik deze link voor het verkrijgen van een digitaal document die je nodig hebt voor Italië. Dit lijkt de voorloper te zijn van het EU reisbewijs). Klik hier voor meer informatie hierover.

Reizen door Duitsland en Zwitserland

Voor Duitsland zijn er momenteel reisbelemmeringen. Hou rekening met de regionaal en landelijk geldende maatregelen die vrijwel overal gelijk zijn aan Nederland. 

Voor Zwitserland zijn er momenteel reisbelemmeringen. Verstandig is wel dat je kunt bewijzen dat je op doorreis bent. Hiervoor is een boekingsbevestiging van ons voldoende. 

Reizen door Frankrijk

Er zijn momenteel reisbelemmeringen. Houdt ook hier rekening met landelijk geldende maatregelen.

Handig

Kijk op Nederlandwereldwijd.nl voor de meest actuele informatie over het reizen naar Italië en door andere Europese landen!

Maatregelen op onze bestemmingen

Camping Paradiso

Inchecken en Receptie
Ben je met meer personen laat dan één persoon inchecken en de rest in de auto wachten.

Aangepast openingstijden receptie: 8.30 uur t/m 12.30 uur en van 14.30 uur t/m 19.30 uur. Men werkt in de receptie achter plexiglas en met mondkapjes voor. Betaal alles direct. De €130,- borg (voor sleutel, toegangspasje en afstandsbediening van de airco) betaal je contant.

Het zwembad
Beperkt aantal personen mogelijk. Er kunnen maximaal 50 personen tegelijkertijd in het zwembad en dit wordt bijgehouden. Ligbedden
zijn gratis en kun je gebruiken zolang je bij het zwembad bent. Temperatuur kan worden opgenomen alvorens toegang te verlenen.

Animatieactiviteiten
Voor elk wat wils en elke leeftijd maar wel veelal met mondkapjes.
Spelletjes (voetbalspel e.d.) worden elke dag meerdere malen schoon gemaakt.

Winkel en restaurant
Er wordt gewerkt met eenrichtingsverkeer. Alles is klaar om er te zitten en om eten mee te nemen. Mondkapjes worden gedragen door het personeel.

Bezoek
Je kunt bezoek ontvangen maar bezoek heeft geen toegang tot het zwembad.

 

Viareggio

In het algemeen
Hou je aan de geldende regels. Als je openbare ruimtes bezoekt zoals zwembad en openbare toiletten of wasruimtes, moeten je spullen in een tas zitten en niet ‘in de open buitenlucht’ vervoerd worden.

Mondkapjes
In Italië hoef je vanaf 28 juni buiten geen mondkapje meer te dragen. In het openbaar vervoer en in binnenruimtes is een mondkapje nog wel verplicht. Houdt waar mogelijk minstens 1 meter afstand en maak gebruik van de overal aanwezige ontsmettingsgel.
Het kan voorkomen dat je temperatuur wordt gemeten bij het betreden van het een winkel of openbare ruimte en waar verder nodig.

Actueel

Toscane is een witte zone dus alle restaurants mogen weer open voor zowel lunch als diner. De restaurants, (buiten)theaters en openlucht bioscopen zijn weer open. Ook de zwembaden en stranden mogen weer open. Grote bijeenkomsten blijven nog wel verboden. 

 

Open chat
1
Heb je een vraag?
Goedendag, kan ik je helpen?